Uvanlige “sportsgrener”:

1-1-chess-boxing

For de som lurer, SjakkBoksing er faktisk en sportsgren!

Siden livet består av både brød og sirkus, synes vi det er på plass med litt sirkus. Derfor har vi funnet frem til fem “sportsgrener” vi anbefaler alle å bli fans av, uansett om du liker sport eller ikke!

Downhill Ostehjuljakt

Av og til er det enkle det beste.

Og hva er ikke enklere en å jakte et ostehjul ned en bakke?

Dette er ikke noe for pyser, siden man nesten kan regne med blåmerker, forstuinger og brudd om man skal gjøre en skikkelig innsats.

Morro som bare det, også for de av oss som er fornøyde med å heie på deltakerne.

Detter er en “sport” vi håper Tine eller Synnøve Finden importerer til landet.

M-1 Medieval

La oss ta turen til vår nabo i øst, Russland. Der som andre steder er MMA godt etablert. For et lite knippe år siden fikk et par utøvere, som også drev med ridderkamp, en tanke: Hva om vi kombinerer MMA og ridderkamp?

Resultatet er M-1 Global, eller M-1 Medieval. Shorts er byttet ut med platerustning, boksehansker med ridderhansker. Samt sverd og skjold.

Her er alt lov. Slag, spark, kast; og en god del teknikker du ikke finner i annen kamsport. Vår personlige favoritt er “shield bash”, som involverer at et skjold treffer en hjelm, i stor hastighet!

Siden det er russere (og noen andre) det er snakk om, har rustingene etter som årene har gått blitt lettere. Da er det lettere å bevege seg, og hvem bryr seg om et par skrammer eller blåmerker.

MTB-Enhjuling

Mountainbiking i seg selv en ekstremsport. Det å sykle ned et fjell på en enhjulssykkel kan vel klassifiseres som “selvmordssport”. Det er i alle fall ikke noe som anbefales for folk som ikke virkelig vet hva de driver med.

Siden enhjulssykler forbindes med klovner på sirkus, er det virkelig en sær sport å se på. Utrolig fasinerende, gitt mengden ferdighet og kontroll som trengs for at utøverne ikke skal slå seg aldeles i hjel.

Pumpkin Chunkin’

Hva gjør man når man har gresskar liggende til overs når innhøstinga er over?

Jo, man ser hvor langt man kan kaste de.

Denne “sporten” oppsto for omkring 25 år siden, og har utviklet seg til et fenomen. Fra små kastemaskiner som knapt greide å slynge gresskarene 30-40 meter, er verdensrekortden nå (2013) på svimlende 1430.73 meter!

Det er omtrent avstanden fra Gammelt & Nytt til Austad Gård eller Haandbryggeriet.

Det finnes en “offisiell” liste over registrete maskiner, som det kan være verdt å ta en titt på.

Vi kan bare håpe at noe lignende kommer til Norge. For eksmpel i forbindelse med Eplefestivalen.

Ultimate Taserball

For de som synes vanlig fotball er kjedelig finnes det et par alternativer. Det mest spenstige er UTB, Ultimate Tazerball.

Her har man byttet ut taklinger med tasere. Altså,  i stedenfor å snappe ballen fra en motspiller på vanlig måte, gir man vedkommende et par tusen volt igjennom kroppen.

Merk, taserne som brukes har lav effekt i forhold til for eksempel politiets.

Denne “sporten” er på ingen måte lovlig i Norge, og selv med et veldig godt helsevesen, er det vel på mange måter helt ok.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s