Maskuline ferdigheter

s504521426379210152_p102_i1_w1280

Vi skrev jo nylig om “Maskuline Nødvendigheter“. Men, et verktøy er jo bare så godt som den som bruker det er. Kan man ikke kjøre, hjelper det fint lite om man har nøklene til verdens beste bil.

Derfor har vi satt opp en kort liste over ferdigheter vi mener er essensielle for alle som vil være maskuline:

Bruke og vedlikeholde en kniv

1276

Få ting er så nyttige og mangfoldige som en kniv, og vi anbefaler jo alle å ha et solid utvalg. Men, kniver som ikke vedlikeholdes er triste ting. Å kutte mat med en sløv kniv er jo en øvelse i frustrasjon, og skaper fort situasjoner hvor man ender med å kutte seg. Det finnes jo mange måter å slipe en kniv på, og en masse forskjellige bryner. For de som ikke har tolmodighet eller evne til å få en god egg på et tradisjonellt håndbryne/slipestein, kan det være taktisk å investere i et system som krever mindre.

Det anbefales å slipe knivene man bruker jevnlig.


Når det kommer til bruk av kniv er det jo like mange teknikker som bruksområder. Men et par veldig generelle regler er jo at man aldri skal skjære mot seg; og at man skal holde fingrene på en måte som gjør at man ikke ender med å kutte seg.

Fiske

b012b25c9e478c384dc367b449d56bb2

Nå har vi heldigvis et samfunn hvor mat ikke er noe man må veide selv. Men det å få hjem noen kalorier på egen hånd er ikke bare nyttig, men også gøy. Kravet her er absolutt ikke at man greier å få fisk hver gang. Men at man vet hvordan man skal ta vare på og bruke utstyr, og hva man gjør når man har fått fisken på land.

I tillegg til muligheten for deilig mat, får man også fort masser av gode røverhistorier. Samt, ingen steder finner man den gode norske folkesjela som når man er ute i naturen.

Førstehjelp

slide_2

Mange ferdigheter kan sees på som tilvalg. Ting som er greit å kunne, men neppe nødvendig. Grunnleggende førstehjelp derimot, er noe vi på det sterkeste anbefaler absolutt alle både å lære seg, og vedlikeholde jevnlig. Førstehjelp redder liv.

Vi anbefaler også at man alltid har et greit førstehjelpssett for hånden, så slipper man å måtte improvisere i krisesituasjoner.

Kunne bruke verktøy

506036.image0

Et utrolig klassisk maskulint trekk er at når noe trenger å repareres, er ikke det første man gjør å ringe en fagmann. Den negative siden av dette er jo de som skråsikkert prøver å reparere ting man ikke har evne eller kunnskap til. Noe som ikke anbefales.

Men, med mer kunnskap kommer også mer bevissthet omkring egne grenser.

Og for å hjelpe deg litt på veien:

Lage mat på grill

Shovel-Steaks-630x407

Det er noe ekstra maskulint med å lage mat over åpen ild. Noe primitivt, enkelt og godt. Og når man får det til, er et godt grillmåltid noe av det beste man får i seg. Ikke bare det, men har man et bål, og kan grille, kan man lage deilig mat hvor som helst!

Tenne et bål

firesteel

Da de tidlige menneskene (Homo Erectus) temmet ilden for omkring 1 million år siden, makerte det en av de viktigste hendelsene i historien. Ilden ga varme, trygghet, mulighet for å lage mat, og mange andre fordeler. Og selv om vi lever i en verden hvor dette også har blitt valgfritt å kunne, er det å gjøre opp ild selve urferdigheten.

Og, følelsen når bålet fatter, gjerne etter et par forsøk, er helt ubetalelig!

 

Bonusferdigheter:

Over har vi dekt det vi føler er mest essensielt, dog absolutt ikke uttømmende.

Her er et par kjappe ekstraferdigheter som det også kan være veldig greit å ha med seg:

Fange edderkopper og andre småkryp

l1097902128

Å være den som tar ut edderkopper, insekter og utøy er rimelig enkelt (for de som ikke er plaget av araknofobi og lignende) og en flott måte å score masse poeng.

Lage mat

rozengrals1

Enkelte vil muligens hevde at dette er en klassisk feminim ferdighet, men det er fullstendig mulig å lage mat på veldig maskulin måte.

Og, det å kunne lage et par gode måltider er nyttig både for en selv, og andre relevante.

Har du noen innspill?

Hvilke maskuline ferdigheter mener du er absolutt nødvendige?

Helt til sist, maskulinitet og kjønn: 

Siden vi mener at hvilken vei genitalia går ikke har noe å si for hvor maskulin, eller feminin, man er, har vi benyttet kjønnsnøytralt språk i denne bloggposten. Vel omtaler vi Gammelt & Nytt som en “guttebutikk”, men det er en regel med massive mengder unntak.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s